Bagaimana Nak Buat Duit Dengan Uber?

Uber merupakan salah satu aplikasi yang sangat popular sekarang ini kerana ianya memudahkan pengguna di luar sana untuk mencari kenderaan dari satu tempat ke satu tempat dengan mudah, murah dan juga pantas. Tentu korang pernah dengan aplikasi Grabcar juga. Lebih kurang macam ni la, cuma kadarnya adalah lebih murah berbanding teksi biasa yang ada.

Income Uber

Kalau korang tengok feedback di media-media sosial, ada banyak feedback positif tentang Uber ini. Cuma mungkin feedback negatif daripada sesetengah pemandu teksi di Malaysia ini kerana risau akan terjejas periuk nasi mereka disebabkan harga Uber lebih murah daripada harga perkhidmatan teksi yang ada sekarang.

Kalau ada yang masih tak faham apa itu Uber, konsepnya macam ni:

  1. Korang ada kereta yang berumur tidak lebih 8 tahun dengan keadaan yang baik
  2. Berumur 21 tahun ke atas
  3. Mempunyai lesen memandu yang sah

Buat masa ini Uber hanya ada di beberapa negeri tertentu sahaja iaitu Kuala Lumpur, Johor Bahru, Penang dan juga Ipoh. Bagi mereka yang tidak ada di negeri tersebut, mungkin tak lama lagi akan mula berkhidmat di negeri-negeri lain juga.

Bagaimana Nak Buat Duit Dengan Uber?

Ada dua cara sebenarnya nak buat duit dengan Uber. Cara paling utama adalah menjadi salah seorang driver Uber. Sama seperti pemandu teksi yang lain, iaitu membawa penumpang dari lokasi A ke lokasi B, dan sebagai Uber driver anda hanya perlu login ke aplikasi Uber Driver dan apabila anda login menandakan anda bersedia untuk mengambil penumpang jika ada penumpang yang telah request anda untuk mengambilnya.

Cara Kedua Buat Duit Dengan Uber ini tak ramai yang tahu. Jika anda nak tahu boleh cuba dapatkan Rahsia Uber ini yang masih tak ramai yang tahu. Jadi memang peluang sangat besar bagi korang yang nak buat duit tambahan secara part time tu.

Berapa Banyak Income Kalau Buat Duit Dengan Uber?.

Rahsia Uber

Income ini adalah income yang korang boleh dapat jika korang mendapatkan Rahsia Uber ini. Rahsia yang memang boleh buat duit dengan Uber walaupun korang tidak memandu. Kalau korang nak memandu juga untuk dapatkan pengalaman menjadi pemandu Uber, tak susah, bawak sahaja kereta korang dan pastikan penumpang sampai ke destinasi yang dikehendaki itu.

Income Uber Sebulan

Menurut laman web iMoney.my, sebagai pemandu Uber secara part time korang boleh dapat sehingga RM3,000 sebulan dengan hanya menjadi seorang pemandu Uber. Mungkin korang bekerja 8.00 – 5.00 petang tapi boleh jadi pemandu Uber pada pukul 6.00 petang sehingga 10.00 malam dan hujung minggu boleh la buat fulltime. Bukan takde pemandu Uber yang dah dapat income lumayan. Lagi sikit pemandu yang ada di kawasan tersebut lagi besar peluang korang nak buat duit dengan banyak dengan Uber.

Apa yang paling menarik sekali, walaupun korang tak memandu, korang boleh juga menjana pendapatan dengan Uber. Bagaimana caranya? Klik dan dapatkan Rahsia Uber sekarang sebelum lebih ramai tahu rahsia ini kerana Uber masih baru di Malaysia, jadi peluang korang masih lagi terbuka luas untuk menambahkan pendapatan bulanan.

Buat Duit Dengan Youtube
Tutorial Bagaimana Membeli Di Aliexpress.com

9 Comments

  1. Azlan Yussof June 20, 2016
    • reez June 20, 2016
  2. nikkhazami June 19, 2016
  3. Uncle Zuan June 19, 2016
  4. semak saman June 14, 2016
  5. Anarm June 14, 2016
  6. titan June 13, 2016
  7. Jie Susanos June 13, 2016
  8. Anuar June 13, 2016

Leave a Reply

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.