My Ramadhan Home

Dah dekat nak raya ni ramai yang dah mula nak hias rumah. Walaupun puasa baru je nak masuk seminggu.hehe. Tambah pula bagi orang perempuan. Masa ni la nak pujuk suami mintak beli perabot atau langsir baru.

Lazada – My Ramadhan Home

Mujurlah salah satu portal membeli belah di Malaysia ni yang memang terkenal dengan barangannya yang Murah Ya Amat ada banyak pilihan yang boleh dibuat.

Tentu ada yang nak cari sofa baru, coffee table baru, langsir baru dan macam-macam lagi barangan lama yang rasanya nak ditukar baru.

Mungkin lebih 5 tahun dah barangan tu dan dah rosak serta nampak buruk. Tambah pula ada duit lebihan buat bisnes online atau suami dapat bonus raya..memang para isteri tak sabar menunggu berita gembira tu kan.

Idea Dekorasi Raya

Apabila sebut tentang idea dekorasi raya ni, mesti ramai yang tertumpu produk yang terkenal dengan idea dekorasinya tu seperti IKEA.

Tapi mungkin ramai yang tak berapa mampu nak beli barangan disitu yang mungkin agak mahal. Tetapi kalau ada yang takde masa nak ke IKEA, boleh beli je secara online di Lazada.

Takkan Nak Beli Barang Satu Rumah Hari Raya Ni?

Kalau ada banyak duit, beli la kan, macam masuk rumah baharu gitu. Rasanya tak payah membazir sangat pun. Beli apa yang perlu dan sudah cukup untuk membuatkan rumah anda kelihatan baru dan cantik.

Tips Dekorasi Rumah Untuk Hari Raya

Beli Langsir Baru

My Ramadhan Home

Essina Eyelet Curtain 2Layer 200cm x 260cm 1pc – FERN

My Ramadhan Home 1 Piece : Essina 100% Blackout Eyelet Curtain 200cm x 260cm – NADIA WHITE

Kalau tengok pada promosi My Ramadhan Home di Lazada ni, ada banyak jenis langsir yang cantik-cantik boleh dipilih.

Memang rambang mata dibuatnya. Sebab harganya pun boleh dikatakan berpatutan. Tak payah susah-susah bersesak sana sini nak ke kedai langsir.

Tapi pastikan korang ukur dahulu langsir korang tu supaya sama ukuran dengan langsir yang ada di rumah. Nanti tersilap beli, rugi pula kan.

Sebab apa mulakan dengan langsir?

Sebabnya rupa keseluruhan dan seri rumah akan berubah secara automatik apabila tukar langsir baru walaupun rumah yang korang tinggal tu rumah yang dah lebih 10 tahun.

Tak payah cat pun dah nampak cantik. Tapi kalau boleh cat, lagi bagus ye tak?

Beli Set Sofa Baru

Biasanya tetamu datang ke rumah akan duduk di ruang tamu rumah bukan? Dah tentulah korang inginkan tetamu selesa dengan sofa yang ada di rumah tu.

HOME S-205 SOFA SET 123

My Ramadhan Home

MF DESIGN AURORA L-SHAPE SO

My Ramadhan Home

Sofa-sofa sempena My Ramadhan Home ni sedang dalam tempoh promosi. Jadi jangan lepaskan peluang nak dapatkan pelbagai sofa yang ekslusif serta elegan untuk persiapan raya ni.

Memang ‘melting’ sangat tengok sofa-sofa yang ada tu. Banyak sangat potongan harganya sampai rasa nak beli banyak-banyak pula kan?

Tentu ruang tamu jadi lebih menarik dan lebih elegan.

Beli Smart TV

Zaman sekarang orang sudah menggunakan internet. Jadi memang sangatlah bagusnya kalau korang dapat satu televisyen yang baru untuk keluarga.

LG 49UJ630T Super UHD 4K HDR Smart LED TV 2017 Model

My Ramadhan Home

Televisyen yang lama tu boleh letak dalam bilik anak ataupun di bilik tidur sendiri.

Tentu best dapat tonton cerita FULL HD dengan lebih best lagi. Macam tengok di pasaraya tu. Tambah pula boleh control secara wireless je.

Takde masalah kalau nak install Kodi dan tengok melalui Smart TV ni..kompem berbaloi sebab banyak movie yang FULL HD dalam Kodi tu.

Terkejut juga tengok promosi My Ramadhan Home dari Lazada ni, Smart TV boleh dapat dengan harga RM2,199 je?? Biasa tengok kalau Smart TV 4K resolution ni harganya RM4,000 dan ke atas. Memang jimat banyak..wow.

Memang sangat menggoda promosi dari Lazada untuk hias rumah sempena Hari Raya nanti. Jadi bolehlah tengok-tengok mana yang korang rasa berkenan di hati supaya rumah kelihatan baru dan berseri.

Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale

Bertuah sungguh mereka yang dapat beli barangan yang sangat murah sempena kempen ‘Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale’ dari Lazada.

Jangan tunggu lama-lama nanti barang yang korang nak beli tu habis promosinya…

Contest Review Lynk.my 2015

12 Comments

  1. Adam July 9, 2017
    • reez July 10, 2017
  2. RAIHANAH AHMAD June 18, 2017
  3. Amirul June 13, 2017
  4. sohoque June 9, 2017
  5. sabree hussin June 8, 2017
  6. onlajer June 7, 2017
    • reez June 7, 2017
  7. nikkhazami June 5, 2017
    • reez June 6, 2017
  8. titan June 5, 2017

Leave a Reply

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.