Pengalaman Membeli Di AliExpress Kali Pertama

Membeli barang di AliExpress merupakan pengalaman pertama aku. Walaupun dulu aku pernah jadi Ebayer, tapi web ni memang aku tak pernah beli barang. Sebabnya kebanyakan seller disini menjual juga di Ebay.Memang tak dapat la nak lawan harga yang depa tawarkan. Kena pilih niche yang lain. Ok, malas nak sembang sangat pasal aku pernah buat Ebay dulu..kang melalut sangat citenya.

Pengalaman Membeli Di AliExpress

Aku pernah ceritakan yang aku minat shopping kat Lelong, dan baru-baru ni aku juga membeli di Lazada. Kali ni kat AliExpress plak aku try beli, sebab barang tu macam best je untuk aku marketkan di sini. Aku nak try pasaran online dulu. Insyallah aku akan try market dulu sebelum aku beli banyak lagi untuk roll dapat keuntungan yang sebenar.Hehe..

Apa aku beli pun aku kena rahsiakan sebabnya barang ni kalau aku reveal, susah plak aku nak untung nanti. Pasaran aku adalah media sosial, harap laku keras la produk ni. Kos aku nak try produk ni pun murah je, dapat 10 ketul sekali order.Mana nak cari modal rendah macam ni.

Best ke beli kat AliExpress?

Best ke tak tu aku taktau la kan, tapi nak cari supplier aku rasa kat sini adalah tempat the best selain DHGate yang pemes dikalangan penjual Ebay dan juga online yang lain tu. Cuma korang kena ada juga langkah berhati-hati nak membeli disini supaya korang tak kena tipu la dengan seller yang tak bertanggungjawab.

Lagi satu, korang juga kena banyak tahan sabar untuk tunggu barang tu sampai.Sebabnya kalau korang nak kos yang murah atau FREE SHIPPING, barang korang akan sampai insyallah 20-30 hari ke Malaysia. Kalau korang nak cepat, pergi China dan beli sendiri atau pergilah pick up sendiri..ahaha..dah beribu plak korang kena beli tiket kan? 😛

Cara bayar macam mana?

Transaksi adalah dalam USD sahaja dan korang tak boleh menggunakan Paypal.Sila gunakan debit kad atau kredit korang untuk membuat pembelian. Muktamad..aku pun taktau la kenapa depa tak gunakan Paypal. Aku rasa ada issue mengenai Paypal Limit kot..kan Paypal ni kekadang mengada juga dengan seller-seller ni. Depa malas nak amek port, so depa kasi pulau Paypal.Tak kisah lah, asalkan korang boleh buat transaksi dengan jayanya.

Sebelum bayar pastikan korang kena pastikan duit dalam kad korang ada, ini bagi pengguna debit kad.Siap tengok sekali berapa caj USD kepada Malaysia Ringgit. Sekarang ni dah macam mahal sikit dari dulu rate 3.0, seronok je kalau nak shopping.

Kalau korang nak try, pegi la beli barang-barang yang murah dah best kat sana. Tapi korang kena la macam biasa, register dulu, dan pastikan nama dan juga alamat penghantaran korang tu betul supaya tak tersalah nanti bila nak hantar. Banyak juga barang pelik…mamat cendol tu sure suka, aku baca post die, die suka plak shopping barang pelik-pelik..lebih kurang aku juga rupanya..ahaha..

Oh ya, sebelum terlupa, kalau korang nak membeli di AliExpress boleh juga pergi ke ShopBack Malaysia dahulu dan klik pada ikon logo AliExpress. Apa yang menariknya korang boleh dapatkan cash back iaitu diskaun lagi apabila membeli melalui web ShopBack Malaysia. Dapat barang murah, lepas tu dapat lagi cash back, takkan nak lepaskan peluang menarik ni bukan?

Cara Buat Bisnes Kad Kahwin
5 Tips Tempah Kad Kahwin Online

153 Comments

  1. Raqinah July 20, 2017
    • reez July 20, 2017
  2. JAF June 24, 2017
  3. sheralph February 14, 2017
    • reez February 14, 2017
  4. lis December 31, 2016
    • reez December 31, 2016
  5. Ali December 12, 2016
  6. zura November 29, 2016
    • reez November 30, 2016
      • zura December 1, 2016
        • zura December 1, 2016
        • reez December 1, 2016
  7. George Majunting November 25, 2016
    • reez November 25, 2016
      • George Majunting November 26, 2016
  8. Nazimfaizal39@gmail.com October 23, 2016
    • reez October 24, 2016
  9. anna September 1, 2016
    • reez September 2, 2016
      • amat September 11, 2016
        • reez September 12, 2016
  10. cik lie August 12, 2016
    • reez August 12, 2016
  11. Shahril August 3, 2016
    • reez August 3, 2016
  12. Sani July 5, 2016
    • reez July 5, 2016
  13. Azril July 4, 2016
    • reez July 4, 2016
      • Azril July 4, 2016
      • Azril July 8, 2016
        • reez July 8, 2016
  14. Hafiz June 16, 2016
    • reez June 16, 2016
  15. afrina June 9, 2016
    • reez June 9, 2016
  16. syed abdullah May 23, 2016
    • reez May 23, 2016
      • syed abdullah May 23, 2016
        • reez May 23, 2016
  17. Yusrie May 15, 2016
    • reez May 16, 2016
      • Ayu May 23, 2016
        • reez May 23, 2016
  18. syed abdullah May 14, 2016
    • reez May 14, 2016
  19. Sirajuddin May 11, 2016
    • reez May 11, 2016
  20. Niiza April 18, 2016
    • reez April 18, 2016
  21. mejuez March 14, 2016
    • reez March 14, 2016
  22. Azli January 9, 2016
    • reez January 9, 2016
  23. Nur Anis Batrisya January 9, 2016
    • reez January 9, 2016
  24. Zukhairi January 5, 2016
    • reez January 5, 2016
      • Syamim December 24, 2016
  25. nazriey December 15, 2015
    • reez December 15, 2015
  26. Lan December 11, 2015
    • reez December 11, 2015
      • Lan December 11, 2015
        • reez December 11, 2015
  27. Zaidah July 13, 2015
    • reez July 13, 2015
      • Zaidah July 13, 2015
        • reez July 13, 2015
      • asyraff October 30, 2015
        • reez October 30, 2015
  28. elsya June 4, 2015
    • reez June 4, 2015
      • elsya June 4, 2015
        • reez June 4, 2015
          • elsya June 4, 2015
          • reez June 4, 2015
  29. Kasthuri May 25, 2015
    • reez May 25, 2015
  30. Lily May 22, 2015
    • reez May 22, 2015
    • reez May 22, 2015
  31. Arilanam April 13, 2015
    • reez April 13, 2015
  32. asyraf April 8, 2015
    • asyraf April 8, 2015
    • reez April 8, 2015
  33. nopdesekrator March 5, 2015
    • reez March 5, 2015
  34. azlan February 4, 2015
    • reez February 4, 2015
  35. reez January 12, 2015
  36. zalita January 10, 2015
    • reez January 11, 2015
      • fiena February 2, 2016
        • reez February 2, 2016
  37. putra January 6, 2015
    • reez January 6, 2015
  38. Nadhrah_Ara January 4, 2015
    • reez January 4, 2015
      • Nadhrah_Ara January 4, 2015
        • reez January 4, 2015
          • Nadhrah_Ara January 4, 2015
          • reez January 4, 2015
  39. Amir November 19, 2014
  40. Azlan October 20, 2014
    • Nadhrah_Ara January 4, 2015
      • reez January 4, 2015
    • Jafri June 24, 2017
  41. shah acs October 15, 2014
    • reez October 15, 2014
  42. mickey September 30, 2014
    • reez September 30, 2014
  43. reez September 27, 2014
  44. shahrul fatly August 15, 2014
    • reez August 15, 2014
  45. Ng July 26, 2014
    • Tokan aliexpress October 6, 2014
      • mira December 11, 2015
        • reez December 11, 2015
    • jitsin March 22, 2015
  46. Suria July 15, 2014
    • reez July 15, 2014
  47. Suria July 15, 2014
    • reez July 15, 2014
  48. nur March 24, 2014
    • reez March 24, 2014
      • ayu April 23, 2014
        • reez April 23, 2014
  49. bella March 15, 2014
    • reez March 15, 2014
  50. bella March 15, 2014
    • reez March 15, 2014
      • ein September 1, 2014
        • reez September 1, 2014
          • ein September 1, 2014
  51. bella March 14, 2014
    • reez March 14, 2014
  52. runtikar March 3, 2014
    • reez March 3, 2014
      • runtikar March 3, 2014
        • reez March 3, 2014
  53. syuhada February 21, 2014
    • reez February 24, 2014
  54. blogger lelaki January 11, 2014
  55. yusri January 10, 2014
    • reez January 10, 2014
  56. reez January 9, 2014
  57. Mohd Shubhi January 9, 2014
    • reez January 9, 2014

Leave a Reply

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.