Rahsia Borong Barang Dari China

Rahsia Borong Barang Dari China rasanya tak begitu ramai yang tahu bagaimanakah prosedur yang betul untuk memborong dari sana. Apatah lagi menggunakan platform seperti Taobao.com. Takut Ditipu, rasanya itu kenyataan paling tepat yang selalu difikirkan oleh ramai orang apabila bercakap tentang membeli dan menjual secara online ini, biasanya orang yang menipu ni, memang tak lama dalam dunia perniagaan. Mereka akan hilang begitu sahaja dalam dunia maya ini.

Apa Nak Jual Bro? Semua Orang Dah Jual…Boleh Laku Ke?

Produk Pasti Laku

Persepsi ini sebenarnya yang ramai akan timbul jika ada yang nak buat bisnes online sedangkan korang tak pernah buat pun analisis pasaran yang mana produk-produk yang korang tak sangka akan laris, akan laris macam goreng pisang panas kalau korang gunakan teknik marketing yang betul.

Rahsia Borong Barang Dari China

Rahsia mencari Produk Pasti Laku di pasaran sudah tersedia untuk korang. Apa yang korang perlu buat adalah melengkapkan strategi pemasaran. Sama ada menggunakan Facebook, Google Adwords ataupun web jualan sendiri. Produk dah la murah, dapat jual pula dengan harga yang tinggi, sudah tentu keuntungan tu dapat dalam jumlah yang besar. Tapi korang kena sedar, sales yang berterusan lebih penting daripada keuntungan yang besar.

Kenapa Taobao.com Ni Bro Rekemen?

TaoBao.com pula, adalah di tengah-tengah… ianya adalah khas untuk pemborong-pemborong kecil yang mahu memborong secara kecil-kecilan. Di TaoBao.com, anda boleh memborong barang dari 5 unit hinggalah kepada beberapa puluh unit. Harganya pula adalah tidak terlalu mahal seperti AliExpress dan juga tidak terlalu murah seperti Alibaba.com . Jadi ianya “just nice!”. Sangat sesuai untuk pemborong-pemborong kecil mendapatkan bekalan bagi memulakan perniagaan mereka secara kecil-kecilan.

Sebabnya kalau korang baru nak cuba-cuba atau baru nak bermula untuk berniaga secara sambilan, dan bukannya korang ada kedai yang mana korang kena jual hari-hari, memang digalakkan untuk membeli dari Taobao.com ni. Berbanding web lain seperti Alibaba.com dan juga AliExpress.com.

Memang satu produk yang terbaik bagi mereka yang ingin berjinak-jinak dengan bisnes online secara kecil-kecilan, kalau dah besar nanti, bolehlah membeli dengan kuantiti yang lebih besar lagi. Mungkin sudah boleh buka kedai:D

Bagi yang dah biasa borong dari China, tak hairan rasanya dengan web Taobao.com ni sebab mungkin mereka sendiri sudah pergi ke sana untuk beli secara borong. Tapi kos sudah tentu tinggi kalau nak kesana bukan? Jadi kenapa nak susah payah sangat? Order je online, terima je barang, sudah boleh menjual.

RahsiaTaobao ni juga ada ajarkan korang macam mana nak menjual secara online kalau tak ada pengetahuan langsung. Apa yang penting adalah cara yang betul untuk menjual secara online, tidak kisah la sama ada di Facebook mahupun di platform-platform lain tu.

Bayangkan platform seperti Mudah.my, Lelong, Facebook, dan banyak lagi merupakan lubuk utama, jangan sampai nanti ada yang mengeluh sebab sampai tak terlayan dibuatnya….

Dapatkan RahsiaTaobao Sekarang

Mudah Ke Buat Bisnes T-Shirt?
Taobao.com Lubuk Peniaga Online

20 Comments

  1. Azzahairi February 10, 2015
  2. Hanafi November 19, 2014
  3. onlajer October 28, 2014
    • reez October 28, 2014
  4. Bahrain October 24, 2014
  5. Abdur October 24, 2014
  6. Halim Brothers October 23, 2014
    • reez October 23, 2014
    • Alongxp October 24, 2014
  7. Alongxp October 23, 2014
    • reez October 23, 2014
  8. Abdfatah October 14, 2014
  9. Danial Abdul Rahim October 14, 2014
    • reez October 14, 2014
  10. sabree hussin October 14, 2014
    • reez October 14, 2014
  11. blogger lelaki October 13, 2014
    • reez October 13, 2014
  12. sweetkurma October 12, 2014
  13. titan October 12, 2014

Leave a Reply

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.