Top 100 Blog Menggunakan WordPress

Blogging menjadi fenomena dunia sejak 2006 lagi. Mungkin disebabkan bermulanya Adsense pada masa tersebut dan ramai mula membina blog untuk dijadikan income sampingan. Itu mungkin di dunia luar. Tapi di Malaysia bagaimana plak ye? Mungkin fenomena blogging ni baru lagi dalam dua atau tiga tahun kebelakangan ini saja yang hot. Buat Duit Dengan Blog pun rasanya baru lagi dikalangan blogger-blogger Malaysia.

wordpress-top-100-blogs

Credit Image – Wphacks.com

Aku bukan nak kata blogger yang pakai WordPress ni confirm bagus, tapi kalau korang nak tahu, mengikut data yang dikeluarkan oleh Technorati dan juga Pingdom, korang boleh tengok sendiri di sini. Ada banyak CMS platform untuk blogging. Korang mungkin lebih kenal dengan Blogger.com dan WordPress sahaja, tetapi ada banyak lagi.seperti Drupal, Joomla,Typad, Tumblr dan banyak lagi.

Mengikut kajian yang telah dibuat pada tahun 2013, lebih 50% blog yang berada di top 100 dunia menggunakan WordPress sebagai CMS blogging mereka dan angka ini semakin meningkat. Bukankah itu satu berita baik bukan? Bukan nak kata blogger yang pakai platform free seperti Blogger.com ini tak bagus..cuma risiko tu tetap ada untuk mereka yang memakai platform percuma. Tapi terpulang la kang kepada memasing nak pakai yang mana satu, asalkan masing-masing tahu matlamat blogging sendiri.

Jangan kecoh sangat pasal blog ni pakai blogger.com tak mahu pakai WordPress..cuma bagi aku..Wordpress lebih universal kegunaannya..Nak let go pun senang dan kalau bid kat Flippa pun harganya lagi masyuk..:D

Penantian Satu Penyiksaan
Muka Blog Baru Denaihati Kini Lebih Menawan

14 Comments

  1. fyna July 19, 2013
  2. Joe July 17, 2013
  3. Wan Fauzi™ July 16, 2013
  4. Mama I.A July 16, 2013
    • reez July 16, 2013
  5. Anuar July 16, 2013
  6. hatiputera July 16, 2013
  7. Terbelog July 16, 2013
    • reez July 16, 2013
  8. titan July 16, 2013
  9. Innanie Ariffin July 14, 2013
    • reez July 14, 2013
      • Innanie Ariffin July 15, 2013
        • reez July 15, 2013

Leave a Reply

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.