Buat Bisnes Makan Delivery Dari Rumah Je

Buat bisnes makan ni nampak macam senang je kan. Masak, lepas tu promote kat Group Whatsapp atau FB ke, dan terus dapat order. Betul ke macam tu?

Sebenarnya nak buat bisnes makan ni apa yang paling penting pelanggan nak adalah delivery cepat dan juga makanan pun sedap. Takde la nak tunggu order tu sampai, kena tunggu 2-3 jam. Tak gitu.



Peluang untuk korang buat bisnes makanan delivery ni sangatlah terbuka luas. Tambah pula banyak restoran limitkan pelanggan masuk dan ada yang dah tutup terus.

Tapi korang ada bakat memasak dan ramai yang dah cuba masakan korang tu dan buat bisnes makanan secara delivery.

Antara potensi pelanggan yang korang boleh dapatkan adalah daripada:

-pejabat-pejabat kerajaan terdekat

-pejabat-pejabat swasta terdekat

-frontliner di klinik atau hospital kerajaan terdekat

3 tempat ni je pun dah cukup ramai potensi pelanggan korang. Asalkan makanan yang korang sediakan untuk pelanggan tu berkualiti dan paling penting, cepat je sampai bila nak order tu.

Mungkin buat permulaannya korang boleh start dengan volume yang rendah sebab nak tengok permintaan. Boleh mulakan dengan set sarapan pagi atau set makan tengah hari. Dua waktu puncak ni memang ramai yang order.

Memang Boleh Masak, Tapi Apa Menu Yang Sesuai?

Ye betul, korang ada bakat memasak, tapi bukan semua menu sesuai sangat nak buat delivery ni. Kalau waktu lunch atau breakfast, takkan korang nak buat macam katering pula kan.

Satu masalah pula nak hantar kepada pelanggan nanti.

Takde masalah sebenarnya, En. Syaiful dah buat sendiri bisnes makanan dari rumah ini dengan beberapa langkah mudah yang terbukti berjaya.

Beliau mulakan bisnes makanan dari rumah dengan kos yang rendah dan dapat permintaan yang sangat tinggi.

Bagi mereka yang bekerja tu boleh buat secara part time dan mungkin boleh buat fulltime bagi mereka yang hanya sebagai suri rumah tu.

Dapatkan Panduan Bisnes Makan Delivery

Beliau kongsikan kepada korang yang nak buat bisnes makan delivery ni dengan beberapa langkah mudah dan terbukti berjaya.

Kaedah nampak simple, tapi untuk korang dapatkan pelanggan yang sentiasa order dengan korang tu mungkin susah. Tapi dengan adanya En. Syaiful yang boleh guide korang sehingga berjaya, mungkin satu peluang untuk korang tambahkan rezeki.

Mudah dan simple, lepasan SPM boleh buat, lepasan universiti yang FREE tu boleh buat, takde masalah nak tambahkan duit poket atau nak bantu famili musim Covid-19 ni.

Jangan lupa untuk dapatkan Panduan Bisnes Makan Delivery ni ye sebab mana tahu dapat mengubah hidup korang atau famili korang yang mungkin dalam kesusahan sekarang ni.

1 Comments

  1. bini aku rajin order.

    untungla bisnes delivery sekarang.

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post